0251-650071 (08.00-16.00)

Alltid fri frakt vid ordervärde över 300kr

Reservhjul till dina rullskidor med olika trögheter

Behöver du nya rullskidhjul? Kanske sjunger dina gamla rullskidhjul på sista versen eller du vill ha ett par nya rullskidhjul med annan tröghet?
Vi har alla typer av reservhjul till rullskidor

Vilka hjul som passar vilka rullskidor beror på märke och modell på rullskidorna. Självklart spelar även faktorer som diameter och bredd på hjulen in.

Vilken tröghet ska du ha på dina rullskidhjul? Detta beror på vad du är ute efter för typ av träning. Hjulen har oftast 3 (ibland 4) trögheter på sig: Racing, standard, tröga (extra tröga). Om du åker rullskidor med några träningskompisar bör du ha samma tröghet på hjulen som dina kompisar. Tänk även på att samma tröghet från olika märken kan rulla olika snabbt. åker du därför i grupp bör ni ha likadana rullskidor med samma tröghet på hjulen.

De allra flesta åker med rullskidhjul med tröghet 2 (Standard) och detta är det man i normalfallet rekommenderar. Vill du komma åt lite mer träning så bör du investera i ett bar rullskidhjul med tröghet 3 (Tröga).

I rullskidstävlingarna nuförtiden är det endast Standardhjul (2or) som är tillåtna. Vissa tävlingar har andra regler och detta bör du kolla upp innan.

Osäker på vilka reservhjul du ska välja? Ta kontakt med oss och berätta märke och modell på dina rullskidor så hjälper vi dig

 

Artiklar 1 till 36 av totalt 89

Stigande ordning
per sida

Rutnät  Lista 

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Artiklar 1 till 36 av totalt 89

Stigande ordning
per sida

Rutnät  Lista 

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3