0251-650071 (08.00-16.00)

Alltid fri frakt vid ordervärde över 300kr

Rullskidspjäxor och pjäxor för rullskidor 

Är det någon skillnad på vanliga skidpjäxor och rullskidpjäxor? Rullskidpjäxor är oftast lite annat material i sulorna för att kunna stå emot stänkande grus och småsten från vägarna. Dessutom i ett tunnare material så du inte blir lika varm om fötterna

Tänk dig själv, pjäxorna du använder på vintern använder du när det är minusgrader ute medan pjxäorna du använder när du åker rullskidor så har du plusgrader och ofta soligt och varmt. Vinterpjäxorna blir lätt för tjocka och du blir för varm om fötterna.. Tyvärr är inte heller vinterpjäxorna gjorda att åka rullskidor med så de kan spricka i plasten i sulan.

Många åker förstås rullskidor med längdpjäxor och det går bra till en början, men åker du mycket bör du ha ett par sommarpjäxor (rullpjäxor) som är specialgjorda för detta ändamål. Ska du använda samma pjäxa för rullskidor och längdskidor så tänk speciell på att inte ha en för varm pjäxa.

Vilken pjäxa du använder avgör vilken bindning som passar. Se bindningsmenyn för mer information om vilken bindning som passar. Det finns två standardsystem vilka är Rottefella & Salomon. T.ex. så passar Alpina och Fischer till Rottefella medans Salomon och Botas passar Salomon.

Klurar du ändå på vilken pjäxa du ska välja eller vilken bindning som passar? Ta gärna kontakt med oss så hjälper vi dig!

 

11 artiklar

Stigande ordning
per sida

Rutnät  Lista 

11 artiklar

Stigande ordning
per sida

Rutnät  Lista